De essentie van marineren

Met een goede marinade haal je het maximale uit een goed stuk vlees, vis of gevogelte en geniet je van de uiteenlopende smaken die elkaar perfect aanvullen. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar het type vlees of vis dat je gaat bereiden, eventuele bijgerechten die de smaakbeleving kunnen beïnvloeden en natuurlijk je persoonlijke voorkeur(en). Marinades komen namelijk in diverse soorten en smaken. Bij het daadwerkelijke marineren, ongeacht de soort die je gebruikt, is er één overkoepelend doel: de smaken moeten zo diep mogelijk in het product trekken. De marinade van een groot stuk vlees of vis zal logischerwijs langer moeten intrekken - hoe langer, hoe smaakvoller - dan bij een klein stuk het geval is. Dit proces kun je versnellen door een vacumeermachine te gebruiken, zodat het gemarineerde product luchtdicht wordt verpakt. Binnen een aanzienlijk verkorte tijd zijn de heerlijke specerijen ingetrokken en is jouw product klaar voor bereiding…

BEKIJK ONZE VACUÜMMACHINES

Droge marinade: dry rub

Een bekende marinade is de droge marinade, welke in poedervorm komt. Deze noemt men in de culinaire wereld een ‘rub’ of een ‘dry rub’ en is in feite niets meer dan het inwrijven van een combinatie van grofgemalen, gedroogde kruiden en specerijen. Officieel wordt deze substantie zelfs niet eens een marinade genoemd. Een dry rub werkt doorgaans sneller in dan een vloeibare marinade en blijft perfect op het product zitten, terwijl de traditionele, vochtige marinade sneller naar beneden zakt. Blijft de rub niet plakken? Smeer het product dan in met een beetje olijfolie.

Natte marinade

Een natte marinade, die nagenoeg altijd een bepaalde zuur zoals azijn, citroen- of limoensap of wijn bevat, maakt het vlees doorgaans een stuk malser dan bij een dry rub het geval is. Deze zuren hebben invloed op de sappigheid omdat ze het vet en vetweefsel in het product afbreken, en dragen natuurljk positief bij aan de smaak van het eindproduct. Naast een zuur, bevat een vochtige marinade ook altijd een emulgator, zoals bijvoorbeeld (olijf)olie, waardoor de smaak ook daadwerkelijk goed in het product trekt.

Barbequevlees of -vis marineren 

De echte barbecueliefhebber hoeven we het belang van een smaakvolle marinade niet uit te leggen. Zonder een kruidige toevoeging blijft het vlees of de vis vaak maar vlak van smaak terwijl een marinade je het gevoel geeft dat het spreekwoordelijke ‘engeltje op je tong piest’. Oftewel: alle smaken en de structuur kloppen en vormen samen een perfect geheel met het product. Zo zijn spareribs, lamskoteletten en steaks goede voorbeelden van vlees waarbij de marinade onmisbaar is. Dit wordt kant-en-klaar verkocht, maar zelf marineren is natuurlijk aanzienlijk lekkerder én uiteindelijk maar een kleine moeite (al helemaal wanneer je de marinade of kruidenmix met een blender maakt). Naast vlees, vis en gevogelte is marinade ook voor de vegetarische eter goed toepasbaar; bijvoorbeeld om geroosterde groenten nóg meer smaak te geven.

Bereid de gemarineerde producten vervolgens op de barbecue en de smaaksensatie is dankzij de heerlijke grill-smaak compleet. Wanneer je eenmaal de truc van het marineren door hebt, wil je nooit meer zonder…

Sous-vide koken
Solis Sous-Vide Cooker Pro

Solis Sous-Vide Cooker Pro

Deze professionele vacuüm voedselkoker is speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van voedsel die op dezelfde manier als top chefs de meest heerlijke gerechten bereiden.

Recommended price 299,90 €
Voir le produit
 
Vacumeerapparaten
Solis Vac Pro Black

Solis Vac Pro Black

Avec cette machine sous vide, vous pouvez conditionner tous les aliments secs comme humides.

Recommended price Prix normal 99,90 € Prix Spécial 79,90 €
Voir le produit
Solis Vac Pro Metal

Solis Vac Pro Metal

Avec cette machine sous vide, vous pouvez conditionner tous les aliments secs comme humides.

Recommended price 109,90 €
Voir le produit
Solis Vac Plus

Solis Vac Plus

Cette machine sous vide entièrement automatisée avec un espace pour un rouleau et une lame de découpage intégrés.

Recommended price 179,90 €
Voir le produit
Solis Vac Mini

Solis Vac Mini

Système d‘emballage sous vide ultracompact avec mise sous vide et thermosoudage entièrement automatiques.

Recommended price 59,90 €
Voir le produit
Solis Vac Quick

Solis Vac Quick

Machine sous vide entièrement automatique, très simple à utiliser, pour mettre sous vide et souder.

Recommended price 79,90 €
Voir le produit
Solis Vac Smart

Solis Vac Smart

Machine sous vide entièrement automatique, très simple à utiliser, avec un récipient à marinades amovible.

Recommended price 89,90 €
Voir le produit
Solis Vac Slimline

Solis Vac Slimline

Machine sous vide qui grâce à son design très fin prend peu de place, est dotée d’un tableau de commande digital.

Recommended price Prix normal 149,90 € Prix Spécial 69,90 €
Voir le produit
Solis Vac Premium

Solis Vac Premium

Cette machine sous vide a également une fonction Pulse Vacuum.

Recommended price 129,90 €
Voir le produit
Solis Vac Prestige

Solis Vac Prestige

Cette machine sous vide entièrement automatisée a également une fonction Pulse Vacuum.

Recommended price 199,90 €
Voir le produit
Solis VacVerti Plus

Solis VacVerti Plus

L’appareil Solis Verti Vac Plus est doté d’un système de mise sous vide entièrement automatique avec un compartiment pour rouleaux, un cutter intégré, les fonctions ingénieuses Pulse Vacuum et Pulse Blow et un panneau de commande par touches tactiles.
Recommended price 0,00 €
Voir le produit
Solis Vac Professional

Solis Vac Professional

Système de mise sous vide automatique avec compartiment de rouleau, découpeur de film, fonction marinade et boîtier en acier inoxydable. Idéal pour le stockage professionnel. Conserve les aliments frais jusqu’à 4x plus longtemps et économise du temps, de l‘argent et des efforts.
Recommended price 349,90 €
Voir le produit
Solis Chamber Vac Pro

Solis Chamber Vac Pro

L’appareil Solis Chamber Vac Pro est un appareil de mise sous-vide compact et professionnel avec une pression maximale de -1,0 bar. Cet appareil a une fonction marinade et permet aussi de traiter les liquides.
Recommended price 699,90 €
Voir le produit
 
Vacumeer accessoires
SOLIS Folie rollen

SOLIS Folie rollen

Dit folie kan gebruikt worden met de vacuümsystemen van SOLIS en zijn verkrijgbaar per 2 rollen van 15 x 600 cm

De folie is perfect te gebruiken in combinatie met de SOLIS Sous-Vide Cooker Pro.

Recommended price 13,99 €
Voir le produit
SOLIS Folie rollen

SOLIS Folie rollen

Dit folie kan worden gebruikt met de vacuümsystemen van SOLIS en zijn verkrijgbaar per 2 rollen van 20 x 600 cm.

Recommended price 15,99 €
Voir le produit
SOLIS Folie rollen

SOLIS Folie rollen

Dit folie kan worden gebruikt met de vacuümsystemen van SOLIS en zijn verkrijgbaar per 2 rollen van 30 x 600 cm.

De folie is perfect te gebruiken in combinatie met de SOLIS Sous-Vide Cooker Pro.

Recommended price 18,99 €
Voir le produit
SOLIS Vershoudzakken

SOLIS Vershoudzakken

Deze vershoudzakken kunnen worden gebruikt met de vacuümsystemen van SOLIS en zijn verkrijgbaar per 50 zakken van 20 x 30 cm.

De vershoudzakken zijn perfect te gebruiken in combinatie met de SOLIS Sous-Vide Cooker Pro.

Recommended price 17,99 €
Voir le produit
SOLIS Vershoudzakken

SOLIS Vershoudzakken

Deze vershoudzakken kunnen worden gebruikt met de vacuümsystemen van SOLIS en zijn verkrijgbaar per 50 zakken van 30 x 40 cm.

De vershoudzakken zijn perfect te gebruiken in combinatie met de SOLIS Sous-Vide Cooker Pro

Recommended price 29,99 €
Voir le produit
SOLIS Zip Vacuum Bag Starterset

SOLIS Zip Vacuum Bag Starterset

De SOLIS Zip Vacuum Bags zijn zowel diepvries- als magnetronbestendig en geschikt voor vacumeren en sous-vide koken. Deze starterset bestaat uit vijf zakken met twee verschillende formaten (20x23 en 26x35 centimeter)

Recommended price 19,99 €
Voir le produit
SOLIS Zip Vacuum Bags 20x23 cm (10 stuks)

SOLIS Zip Vacuum Bags 20x23 cm (10 stuks)

Deze SOLIS Zip Vacuum Bags zijn geschikt voor gebruik met vacumeermachines en sous-vide cookers. Je ontvangt 10 diepvries- en magnetronbestendige zakken met een afmeting van 20x23 cm.

Recommended price 17,99 €
Voir le produit
SOLIS Zip Vacuum Bags 26x35 cm  (10 stuks)

SOLIS Zip Vacuum Bags 26x35 cm (10 stuks)

Deze SOLIS Zip Vacuum Bags zijn geschikt voor gebruik met vacumeermachines en sous-vide cookers. Je ontvangt 10 diepvries- en magnetronbestendige zakken met een afmeting van 26x35 cm.

Recommended price 22,99 €
Voir le produit
SOLIS Vacuum Wijnfles Stopper

SOLIS Vacuum Wijnfles Stopper

Geniet jij graag van één wijntje bij het eten? Met de SOLIS Vacuum Wijnfles Stopper wordt de inhoud van de wijnfles beschermd tegen oxideren, waardoor deze ook meerdaags na openen goed op smaak blijft.

Recommended price 19,99 €
Voir le produit
SOLIS Vacuum Lunch Boxen

SOLIS Vacuum Lunch Boxen

Deze set van twee lunchboxen, beiden met een inhoud van 600 ml, is ideaal voor het krakend vershouden van lunch en het bewaren van bereide maaltijden. Aanbevolen in combinatie met een (SOLIS) vacumeermachine.

Recommended price 39,99 €
Voir le produit
SOLIS Bewaar Container set vierkant

SOLIS Bewaar Container set vierkant

Deze praktische set van twee voorraaddozen zijn ideaal voor het bewaren van vlees; met datumindicatie en weergave van vacuümdruk.

Recommended price 49,99 €
Voir le produit
SOLIS Bewaar Container set zeshoekig

SOLIS Bewaar Container set zeshoekig

Deze praktische set van drie voorraaddozen zijn overzichtelijk, plaatsbesparend en telkens opnieuw te gebruiken.

Recommended price 49,99 €
Voir le produit